From Down To Top
paard rijden voor iedereen!  

Even voorstellen:


Mijn naam is Anoek van Dam en ik ben een medewerkster bij From Down To Top. Ik ben 18 jaar oud en ik woon in Luttenberg. Hier woon ik op een boerderij met varkens, één hond en twee katten. Ik doe vakantiewerk bij Vakantiepark de Luttenberg, hier help ik bij het paardrijden. Verder vind ik zelf paarden ook erg leuk en rijd ik af en toe ook een keer op deze paarden.

Momenteel volg ik de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker Kinderopvang. Via deze opleiding ben ik twee jaar geleden in contact gekomen met Sandra Everts. Ik mocht toen elke woensdagmiddag Sandra helpen met paardrijden. Hier kreeg ik de mooie kans om kennis op te doen met kinderen en volwassenen met een beperking. In het begin van mijn stage bij Sandra was ik een erg verlegen en een onzeker meisje. Maar dat is in deze stage periode erg verbeterd. Dit komt mede door Sandra, de kinderen, volwassenen en de paarden. Ik vind het een erg mooi gezicht hoe de kinderen of volwassenen de stal binnen komen en daarna naar een les weer de stal verlaten. Ook vind ik het erg mooi om te zien hoe deze mensen kunnen genieten van de kleinste dingen die ze kunnen. Hiernaast krijg je erg veel waardering van deze mensen terug. Op het moment dat je weer het terrein op komt wordt je heel erg fijn ontvangen. From Down To Top betekent daarom erg veel voor mij. Zoals een mooie opmerking van Sandra dat ik erg goed veranderd ben in een jaar tijd. Deze stage is mij zo goed bevallen, dat ik hier nu mee verder blijf gaan.

Na de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medeweker Kinderopvang wil ik daarom ook nog door gaan leren met de opleiding Maatschappelijke zorg. Hierbij wil ik dan de kant op van de gehandicapten zorg. Hierbij hoop ik nog meer kennis van deze doelgroep te krijgen.

Momenteel help ik Sandra op de zaterdag en in de vakantie. Ook help ik met de kinderfeestjes die georganiseerd worden. Als Sandra een mooie dag organiseert voor kinderen of volwassenen probeer ik hier ook altijd bij aanwezig te zijn om te helpen. En op deze manier zelf ook meer ervaringen op te blijven doen.

Samen met Sandra zijn wij een goed team, wij vullen elkaar goed aan en we kunnen erg goed met elkaar overweg. Ik ben erg blij hoe de samenwerking tussen ons verloopt. Daarom hoop ik ook graag nog een aantal jaren te kunnen helpen bij From Down To Top.