From Down To Top
paard rijden voor iedereen!  

Lessen (privé/ groep)

 

Ik ben een gediplomeerd Orun instructrice (allround) sinds 1999

Met lesgeven heb ik jarenlange ervaring en veel kennis als therapeutisch paardrij instructrice.

Ik geef zowel privé les als in clubverband , voor recreanten en sportgericht , voor kinderen en volwassenen met een beperking op welk gebied dan ook.

Als amazone kan ik veel paarden africhten en snel herkennen wat de bekwaamheid is van ruiter/amazone en paard.

Communicatie is de sleutel en ik heb veel geduld niet alleen met  ruiter maar ook met paard.

Mijn lessen zijn geheel op maat gemaakt. Als amazone op wedstrijdniveau heb ik veel inlevingsgevoel en jarenlange ervaring met het opleiden van paard en ruiter/amazone.

       

Ga altijd uit van je paard, van zijn (on) mogelijkheden kijk wat je paard kan ,wat hij kent en begrijpt en speel daar als ruiter op in.   

Paarden Trainen.

Als ruiter/amazone moet je jezelf afvragen wat wil ik bereiken en wat kan mijn paard bereiken.

Er zijn veel mogelijkheden en aangepaste programma’s, om het doel te bereiken wat er voor ogen is. Ook kijken we ernaar  wat  nodig is  voor de toekomst voor ruiter/amazone en het  paard. Denk daarbij aan voeding of meerdere training of juist beperkt.

Er bestaat geen handboek met een trainingsplan dat  je toe kunt passen op ieder paard. Net als ieder mens is ieder paard ook een uniek wezen.

Geen paard is het zelfde los van wat je wil gaan doen( dressuur, springen of recreatief).

Een paard laag kunnen laten lopen en met lengte in de hals is ontzettend belangrijk. Wanneer een paard hoger komt in de training is het gewicht op de achterhand van groot belang. Tempowisseling is een groot onderdeel in trainingen (zeker op springgerichte training)

Het is van belang om je paard met regelmaat te trainen zodat hij op een ontspannen manier optimaal zijn lijf kan gebruiken. Een goede training is consequent en met beleid.

 

Op deze manier heb ik verschillende paarden getraind:

Ik heb een brief ontvangen van een eigenaresse die ik regelmatig les geef en waarvan ik het paard ook alleen train.

  

Deze brief deel ik graag met jullie:

 


Geschreven door Kimberly Ooms.

Afgelopen maanden is mijn paard getraind door Sandra Everts en met veel succes en tevredenheid! Door mijn zwangerschap kon ik enkele maanden (5 maanden) mijn paard Uno-Diesel niet rijden. Omdat “hij”(Uno-Diesel) zich niet gemakkelijk laat rijden, was het voor mij moeilijk om een geschikte ruiter te vinden die het die maanden over zou nemen. Per toeval kwam ik met Sandra in contact en ik was, na het horen van haar ervaring, overtuigd dat zij mij wel kon helpen.

Zij heeft een bijdrage geleverd aan mijn rustige en fijne zwangerschap. Door haar deskundigheid en manier van benaderen van mijn paard heeft ze mij het vertrouwen gegeven dat ik Uno-Diesel aan haar kon overlaten. Want dat was ook nog wel lastig bij het zoeken van een geschikte ruiter. Uno-Diesel is al 13 jaar in mijn bezit en hij is niet heel makkelijk, waardoor ik het lastig vond om iemand anders aan hem toe te vertrouwen. Maar het is haar gelukt en daar ben ik haar heel dankbaar voor!
Doordat Uno-Diesel een temperamentvol en nerveus paard is, die door zijn onzekerheid erg bang is onder het zadel, is hij niet gemakkelijk te rijden. Sandra is hiermee aan het werk gegaan en heeft hem geleerd om op zijn eigen benen te gaan lopen en die ook te kunnen vertrouwen. Zijn angst is zo goed als verdwenen en het enthousiasme in het rijden is weer terug. Om te zorgen dat dit zo blijft, zijn er lessen ingepland waar Sandra mij gaat leren om ontspannen op het paard te zitten. Hier zijn we mee gestart en voelt fijn aan!

Waarom ik Sandra Everts aan iedereen adviseer:

  

Ze komt haar afspraken netjes na, staat altijd voor je klaar, probeert overal een oplossing voor te bedenken, weet wat ze doet en je kan ook nog eens heel fijn met haar praten! Super gedaan Sandra!!